e-Health bij Coherence for Health

Coherence for Health maakt gebruik van het e-Health-platform Therapieland. E-Health houdt in ‘het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg’, kortgezegd : zorg via internet. Dit betekent dat je als patiënt zelf bepaalde onderdelen van je behandeling zelf thuis kunt doorlopen via het onlineplatform. Het kan gaan om het lezen van informatie over de klachten die je ervaart of het doen van opdrachten en invullen van een vragenlijst. Maar je kunt ook interessante of leuke filmpjes bekijken. Tussendoor kun je online contact houden met je behandelaar over de vorderingen.

Hoe kan e-Health jou helpen?

Je kunt informatie rustig in je eigen tijd en omgeving terug lezen. Hierdoor blijft het beter hangen en kun je eerder naar je herstel toewerken. Je kunt te allen tijde oefeningen doen.
De therapiesessies kunnen beter worden benut, omdat je al veel voorwerk hebt gedaan.
Je hebt altijd toegang tot je eigen dossier. Jouw account wordt gekoppeld aan het account van de therapeut, wat betekent dat je therapeut inzage heeft in je dossier. In therapieland kun je ook werken in een dagboek, deze is privé en kan je therapeut nooit inzien. Nadat jullie de lopende behandeling afsluiten, kan jij nog voor onbepaalde tijd in je dossier zodat je er ook op de lange termijn nog wat aan hebt (je behandelaar kan er dan niet meer in).
Je bent zelf actief aan het werk aan je herstel. Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet dat je zelf stappen hebt ondernomen om beter in je vel te zitten. Ook voor de toekomst.
Je kunt in een veilige omgeving persoonlijke informatie opslaan en contact houden met je behandelaar.

Je behandelaar kiest (samen met jou) een onlinebehandelprogramma uit waarmee je aan de slag gaat. Je ontvangt een uitnodiging op je e-mailadres. Als je deze uitnodiging accepteert en een account aanmaakt, is je behandelaar aan je account gekoppeld en kun je aan de slag.

Als je inhoudelijke vragen hebt over de informatie, je klachten of het doorlopen van het programma kun je bij je behandelaar terecht. Als je ergens tegenaan loopt in het platform, kun je te allen tijde de helpdesk van Therapieland bereiken door middel van de Feedbackknop links op de website.

Coherence for Health is een éénvrouwspraktijk voor coaching en training voor kinderen, jongeren, ouders en volwassenen en professionals.

gym